Logo-Buitengoed

Nationale Loterij / Loterie Nationale steunt Buitengoed, Oostende vzw in het kader van haar projectoproep rond duurzame ontwikkeling.

"Buitengewoon goed lokaal: verwerking & vermarkting van hernieuwbare grondstoffen uit de land- en bosbouwactiviteiten in de groene rand van Oostende"

8400 - Oostende

West-Vlaanderen

In het project ‘Buitengewoon Goed Lokaal’ slaat Buitengoed Oostende vzw de handen in elkaar met de jongeren, kansengroepen en ondernemers uit de nabije omgeving om creatief aan de slag te gaan met wat er in het eigen natuurvriendelijk beheerd Het Stadsrandbos in Oostende en de verdere groene omgeving groeit. We ontdekken samen met welke materialen we alledaagse producten en gebruiksvoorwerpen kunnen maken en hoe we deze kunnen vermarkten. Zo maken we dankbaar gebruik van wat er in onze eigen ‘achtertuin’ groeit. In plaats van met anonieme spullen uit verre landen, vullen we zo onze leefomgeving met producten waarvan we het volledige lokale verhaal helemaal, met al onze zintuigen kunnen waarnemen. We maken samen lokale producten met een verhaal, we maken het samen ‘#Buitengewoon Goed Lokaal’!