Logo-Buitengoed

De Biopluktuin

09-DSC_0034.JPG

De Biopluktuin

In het landschappelijk kader van het landbouwpark De Tuinen Van Stene ligt De Biopluktuin, een zelfoogsttuin waarin gewerkt wordt volgens de CSA principes. CSA staat voor ‘Cummunity Supported Agriculture’ en betekent letterlijk ‘landbouw gedragen door de gemeenschap’. 

Als lid betaal je voor een oogstaandeel van seizoensgroenten die je zelf komt plukken, of die je afneemt in de vorm van een wekelijks of 14-daags pakket. Dit systeem zorgt voor een gegarandeerde prijs voor de boeren, die zo de werking kunnen bekostigen. Daarnaast wordt betrokkenheid en participatie hoog in het vaandel gedragen. Aan de hand van ledenactiviteiten zoals meewerkdagen, een oogstfeest, een jaarlijks evaluatiemoment,… heb je als lid je inbreng in de werking.  

We werken volgens een systeem van oogstseizoen en hierop worden ook de inschrijvingen om lid te worden op afgesteld. Het oogstseizoen start ongeveer midden april en loopt tot midden februari. Op basis van het aantal leden dat zich inschrijft maken we de planning op voor de aankoop van het plantmateriaal en zaaigoed om zo voor alle leden een mooi oogstaandeel te garanderen. Als je wilt lid worden doe je dat dan ook best bij de start van het oogstseizoen. Onze inschrijvingen voor zowel de zelfpluk als de pakketten starten vanaf maart en lopen tot ca. 30 juni. Daarna zijn we al te ver in de oogst gevorderd om nog te kunnen deel nemen omdat we dan geen correct oogstaandeel meer kunnen garanderen.

Wil je graag lid worden?


Inschrijvingen voor het nieuwe oogstseizoen openen vanaf maart. Bij de inschrijvingen geven altijd voorrang aan de huidige leden om eerst terug in te schrijven. Heb je interesse om voor de eerste keer lid te worden, dan kan je alvast inschrijven op de wachtlijst. 

 Je hebt hierbij de keuze om lid te worden via het systeem van zelfpluk of je kan ook opteren om een groentepakket af te nemen. Meer info over beide systemen kan je terugvinden op de link hieronder. 

Meer informatie:


Bezoek scholen en groepen - Tuinen van Stene - Biopluktuin

Wil jij een bezoekje brengen aan onze Biopluktuin? 

lees meer

Bloemenpluktuin

Zin om even weg te dromen tussen een zee van geur en kleur en samen met de vlinders en bijen rond te dartelen? Dan ben je zeker welkom in onze bloemenpluktuin!

lees meer

.

Waar ligt onze Biopluktuin?


Activiteiten


15
Sep

Feest op onze boerderij - 15 September 2024

We sluiten de zomer af met tal van Activiteiten op zaterdag 15 september 2024. 

lees meer

De Biopluktuin in beeld