Logo-Buitengoed

De Biopluktuin

09-DSC_0034.JPG

De Biopluktuin

In het landschappelijk kader van het landbouwpark De Tuinen Van Stene ligt De Biopluktuin, een zelfoogsttuin waarin gewerkt wordt volgens de CSA principes. CSA staat voor ‘Cummunity Supported Agriculture’ en betekent letterlijk ‘landbouw gedragen door de gemeenschap’. 

Als lid betaal je voor een oogstaandeel van seizoensgroenten die je zelf komt plukken, of die je afneemt in de vorm van een wekelijks of 14-daags pakket. Dit systeem zorgt voor een gegarandeerde prijs voor de boeren, die zo de werking kunnen bekostigen. Daarnaast wordt betrokkenheid en participatie hoog in het vaandel gedragen. Aan de hand van ledenactiviteiten zoals meewerkdagen, een oogstfeest, een jaarlijks evaluatiemoment,… heb je als lid je inbreng in de werking.  

We werken volgens een systeem van oogstseizoen en hierop worden ook de inschrijvingen om lid te worden op afgesteld. Het oogstseizoen start ongeveer midden april en loopt tot midden februari. Op basis van het aantal leden dat zich inschrijft maken we de planning op voor de aankoop van het plantmateriaal en zaaigoed om zo voor alle leden een mooi oogstaandeel te garanderen. Als je wilt lid worden doe je dat dan ook best bij de start van het oogstseizoen. Onze inschrijvingen voor zowel de zelfpluk als de pakketten starten vanaf maart en lopen tot ca. 30 juni. Daarna zijn we al te ver in de oogst gevorderd om nog te kunnen deel nemen omdat we dan geen correct oogstaandeel meer kunnen garanderen.

Als je geïnteresseerd bent om volgend oogstseizoen lid te worden, dan kan je jouw gegevens invullen op de link hieronder zodat je kunnen contacteren als de nieuwe inschrijvingen voor de Biopluktuin openen.  

https://forms.gle/MhqsuamoxBay2Ggv8 

Hieronder kan je meer informatie terugvinden over ons systeem van zelfpluk of de pakketten. 

Contacteer De Biopluktuin