Logo-Buitengoed

Zelf plukken

Het systeem is heel eenvoudig. Je wordt lid met je gezin van De Biopluktuin, je betaalt een bijdrage en de groenten worden voor jou door het team van de Biopluktuin geteeld. Wekelijks krijg je een email met nieuws over het reilen en zeilen in De Biopluktuin en een overzicht van het aanbod groenten. Aan de hand van de kleurcodes herken je op het veld wat je mag oogsten en wat nog niet klaar is. De oogsthoeveelheden en info rond de oogstwijze vind je terug op de infobordjes bij de groenten. Je hoeft zelf alleen aangepast schoeisel en een oogstmesje mee te brengen, de rest wordt door ons op het veld voorzien.

Het plukseizoen loopt van half april tot eind februari voor eenmalige leden en loopt gewoon door tot het nieuwe plukseizoen voor leden die hun lidmaatschap verlengen.

Naast een uitgebreid gamma van seizoensgroenten en een beperkt aanbod van kruiden en kleinfruit, heb je als oogstaandeelhouder ook recht op een oogstaandeel voor bewaargroenten zoals aardappelen en pompoenen, die na oogst onder de leden verdeeld worden.

Het is een gezond, duurzaam en eerlijk systeem met groenten gekweekt volgens het biologisch principe. De keten is heel kort, verser kan niet. Je weet wat je eet, de groenten komen rechtstreeks van het veld. Je behoudt het maximum aan smaak en vitaminen. Je ervaart hoe alles groeit en bloeit, je leeft en eet volgens de seizoenen en je leert enkele vergeten groenten kennen en nieuwe smaken ontdekken. En als je wil, kan je de boer af en toe een handje komen helpen. Heerlijk!

Lid worden met je gezin en zelf je groenten komen oogsten:

• Volwassene: € 330/jaar
• Kinderen (van 3j tot 18j): € 14 per levensjaar. Vanaf het derde kind is het gratis.

Nieuwe leden krijgen na inschrijving de nodige info en een rondleiding bij de start van het plukseizoen.

Contacteer De Biopluktuin

pakket