Logo-Buitengoed

Hoevewinkel

Buitenbeentje_logo-01.jpg

Hoevewinkel

Loop jij ook verloren in de supermarkt? Speur je de rekken af maar vind je niet wat je zoekt? Overvalt er je een diepe wanhoop als je de wekelijkse folder van je buurtwinkel doorbladert? Of ben je simpelweg op zoek naar de zin van het leven? Dan hebben wij de oplossing voor jou! Want vanaf nu is er hoevewinkel 't Buitenbeentje, voor iedereen die niet langer in de pas wil lopen en op zoek is naar iets anders.


De hoevewinkel bevindt zich in de oude paardenstallen van de Hoeve Sanders, vlak aan de Biopluktuin in de Tuinen van Stene. Op woensdag namiddag staan de mensen van Duinhelm vzw paraat om onze winkel open te houden, en op vrijdag namiddag kan je er terecht bij een van onze vrijwilligers. De groenten die je er terugvindt worden bovendien ook nog geoogst met hulp van onze vele vrijwilligers op het veld. Hoevewinkel het Buitenbeentje is met andere woorden een echt sociaal-inclusief project dat door veel handen gedragen wordt.  

In de hoevewinkel kan je onder andere terecht voor een assortiment biologische groenten, dagvers geoogst uit de Biopluktuin of van collega bio-boeren via Jan De Vry van BioBrugsOmmeland. Naast de groenten hebben we ook biologische eieren van onze eigen kippen. 

Chef on the move, Jan Wydooghe, maakt iedere week vegetarische quiches en burgers met de groenten van de Biopluktuin. 

Ook vindt u er natuurvlees van de koeien van de Buitengoed boerderij en appelsap van de kinderboerderij. We bieden ook enkele producten zoals nestkastjes, insectenhotels, confituur en gedroogd fruit aan, gemaakt door de mensen van Duinhelm

Het aanbod varieert van week tot week en naargelang de seizoenen. 

Wil je ook de nieuwsbrief met het aanbod van de hoevewinkel ontvangen? Dat kan door je in te schrijven via onderstaande link:  


Afhalen bestellingen varkensvlees op vrijdag 26 november 2021

Op vrijdag 26 november kunnen de bestelde pakketten varkensvlees worden opgehaald in onze hoevewinkel. Het vlees is afkomstig van twee varkentjes die grootgebracht werden op onze Kinderboerderij. De vleespakketten "Brasvarken" zijn af te halen op vrijdag 26 november 2021 in hoevewinkel 't Buitenbeentje (Stenedorpstraat 1 - 8400 Oostende) tussen 14u-17u. Een vleespakket bevat ca. 5 kg varkenssvlees zoals: koteletten, spek, worst, gehakt, hespengebraad .... Het vlees wordt vacuĆ¼m verpakt in porties van ca. 0,5kg. De exacte inhoud van het pakket zal in de winkel afgewogen en afgerekend worden aan de prijs van 10.5 EUR per kg. U kunt het vlees ter plaatse betalen met cash of via bankcontact.

Indien u het bestelde vleespakket niet de dag zelf kan komen ophalen zal het worden diepgevroren en kan u het tot 2 weken nadien ophalen in de hoevewinkel tijdens de winter-openingsuren (woensdag en vrijdag tussen 14-17u). Aangezien onze opslagcapaciteit beperkt is, kunnen we het vlees maximum 14 dagen ter beschikking houden. Indien het vlees niet binnen de 14 dagen wordt opgehaald zal het in de winkel te koop worden aangeboden. 

Alle pakketten varkensvlees zijn momenteel gereserveerd. Helaas kunnen we geen bijkomende bestellingen meer aanvaarden. 

Aanbod lamsvlees op vrijdag 17 december 2021

Op vrijdag 17 december volgen dan onze lammeren die eveneens via een vleespakket zullen aangeboden worden. Het lamsvlees zal eveneens per pakket van c. 5 kg besteld kunnen worden via deze link: https://forms.gle/3jxtXGTg9MXhFAnx9 

De lamspakketten worden aangeboden aan 14,5 EUR per kg en zijn op te halen in de hoevewinkel op vrijdag 17 december 2021 tussen 14u en 17u. 


Contacteer 't Buitenbeentje

Buitenbeentje in beeld


OPEN op woensdag van 14-18u en vrijdag van 15-18u

Locatie: Hoeve Sanders, Stenedorpstraat 1, 8400 Oostende

In de winkel kan je betalen met bankcontact.