Logo-Buitengoed

Hoevewinkel

Buitenbeentje_logo-01.jpg

Hoevewinkel

In onze hoevewinkel zetten we in op seizoensgebonden en biologische verse groenten en fruit, voornamelijk afkomstig van eigen veld of uit het korte keten landbouw circuit. We werken hiervoor samen met andere kleinschalige landbouwers, die hun producten net zoals wij produceren op een biologische manier, met respect voor mens en milieu. De groenten die je er terugvindt worden bovendien ook nog geoogst met hulp van onze vele vrijwilligers op het veld.

Doordat we inzetten op lokaal geteelde en geproduceerde producten, varieert het aanbod in onze winkel van seizoen tot seizoen. We houden de keten zo kort mogelijk, met een focus op Vlaamse producten en een heel beperkt aanbod producten van elders uit Europa.

Alle groenten en fruit zijn altijd van biologische oorsprong, tenzij anders vermeld in de winkel.


Assortiment:

In de hoevewinkel kan je onder andere terecht voor een assortiment biologische groenten, dagvers geoogst uit de Biopluktuin of van collega bio-boeren. Naast de groenten hebben we ook biologische eieren van onze eigen kippen.

Chef on the move, Jan Wydooghe, maakt iedere week vegetarische quiches en burgers met de groenten van de Biopluktuin.

Ook vindt u er natuurvlees van de koeien van de Buitengoed boerderij en appelsap van de kinderboerderij. We bieden ook enkele producten zoals nestkastjes, insectenhotels, confituur en gedroogd fruit aan, gemaakt door de mensen van Duinhelm.

Waar kan je ons vinden:

De hoevewinkel bevindt zich in de oude paardenstallen van de Hoeve Sanders, vlak aan de Biopluktuin in de Tuinen van Stene. Op het kaartje onderaan kan je zien waar we juist gelegen zijn.

Wanneer zijn we open:

Je kan op woensdag- en vrijdag namiddag in onze winkel terecht van 14u tot 18u.

Op woensdag staan de mensen van  Duinhelm vzw paraat om onze winkel open te houden, en op vrijdag namiddag kan je er terecht bij een van onze vrijwilligers. Hoevewinkel het Buitenbeentje is met andere woorden een echt sociaal-inclusief project dat door veel handen gedragen wordt. 

Van Boer tot Bord: Korte keten landbouw in Oostende


Om mensen te laten kennismaken met de korte keten landbouw in Oostende, organiseren we verschillende activiteiten tijdens de week van de korte keten die dit jaar doorgaat tussen 13 en 25 mei. 

Zo zal op zaterdag 13 mei de hoevewinkel open zijn van 11u tot 16u voor "World Fair Trade Day". Je kan er dan bij ons langs voor de verse groenten en ook een aantal proevertjes.

Op woensdagnamiddag 17 mei en vrijdagnamiddag 19 mei organiseren we een actieve rondleiding in de Tuinen van Stene. Je komt daarbij te weten waar en hoe voedsel geproduceerd wordt, welke spelers er hierbij betrokken zijn, op welke manieren er aan duurzame landbouw wordt gedaan, welke tussenschakels er nodig zijn in een landbouwsysteem. Na de sessie zijn er enkele proevertjes voorzien aan de hoevewinkel waar je kan napraten met een drankje en een hapje. Afspraak is om 14u aan onze hoevewinkel zelf.

Inschrijven voor deze sessies kan via deze link op onze website; 

- woensdag 17/05: https://www.buitengoed.be/activiteiten/van-boer-tot-bord 

- vrijdag 19/05: https://www.buitengoed.be/activiteiten/van-boer-tot-bord-1 

Nieuwsbrief


Wil je ook de nieuwsbrief met het aanbod van de hoevewinkel ontvangen? Dat kan door je in te schrijven via onderstaande link:  


Contacteer 't Buitenbeentje

Buitenbeentje in beeld


OPEN op woensdag- en vrijdag namiddag van 14-18u

Locatie: Hoeve Sanders, Stenedorpstraat 1, 8400 Oostende

In de winkel kan je betalen met bankcontact.