Logo-Buitengoed

Hoevewinkel

Buitenbeentje_logo-01.jpg

Hoevewinkel

In onze hoevewinkel zetten we in op seizoensgebonden en biologische verse groenten en fruit, voornamelijk afkomstig van eigen veld of uit het korte keten landbouw circuit. We werken hiervoor samen met andere kleinschalige landbouwers, die hun producten net zoals wij produceren op een biologische manier, met respect voor mens en milieu. De groenten die je er terugvindt worden bovendien ook nog geoogst met hulp van onze vele vrijwilligers op het veld.

Doordat we inzetten op lokaal geteelde en geproduceerde producten, varieert het aanbod in onze winkel van seizoen tot seizoen. We houden de keten zo kort mogelijk, met een focus op Vlaamse producten en een heel beperkt aanbod producten van elders uit Europa.

Alle groenten en fruit zijn altijd van biologische oorsprong, tenzij anders vermeld in de winkel.


Assortiment:

In de hoevewinkel kan je onder andere terecht voor een assortiment biologische groenten, dagvers geoogst uit de Biopluktuin of van collega bio-boeren. Naast de groenten hebben we ook biologische eieren van onze eigen kippen en zuivelproducten (melk, karnemelk, chocomelk, yoghurt, platte kaas, ...) van biologisch zuivelbedrijf Milki uit Zevekote.

Chef on the move, Jan Wydooghe, maakt iedere week vegetarische quiches en burgers met de groenten van de Biopluktuin. De quiches zijn wekelijks vers gemaakt en de burgers worden ingevroren.

Ook vindt u er natuurvlees en appelsap van de kinderboerderij. We bieden ook enkele producten zoals nestkastjes, insectenhotels, confituur en gedroogd fruit aan, gemaakt door de mensen van Duinhelm.

Waar kan je ons vinden:

De hoevewinkel bevindt zich in de Kinderboerderij De Lange Schuur (Stuiverstraat 599)

Wanneer zijn we open:

Je kan op woensdag- en vrijdag namiddag in onze winkel terecht van 14u tot 18u.

Op woensdag staan de mensen van  Duinhelm vzw paraat om onze winkel open te houden, en op vrijdag namiddag kan je er terecht bij een van onze vrijwilligers. Hoevewinkel het Buitenbeentje is met andere woorden een echt sociaal-inclusief project dat door veel handen gedragen wordt. 

Nieuwsbrief


Wil je ook de nieuwsbrief met het aanbod van de hoevewinkel ontvangen? Dat kan door je in te schrijven via onderstaande link:  


Meehelpen als vrijwilliger

Werk je graag met verse biologische producten, kom je graag in contact met mensen en heb je een goede hands-on mentaliteit en ben je af en toe een vrijdagnamiddag beschikbaar? Stel je dan kandidaat als vrijwilliger om op vrijdagnamiddag onze hoevewinkel open te houden samen met een topteam van vrijwilligers.  Stuur hiervoor een mailtje naar info@biopluktuin.be

Contacteer 't Buitenbeentje

Buitenbeentje in beeld


OPEN op woensdag- en vrijdag namiddag van 14-18u

Locatie: Kinderboerderij De Lange Schuur, Stuiverstraat 599, 8400 Oostende

In de winkel kan je betalen met bankcontact.