Logo-Buitengoed

Kinderboerderij

157074490_283626923284616_4079513551141664267_n.jpg

Kinderboerderij

De kinderboerderij is een openbaar domein, dus open en vrij toegankelijk. Bezoeken kan dus, reserveren hoeft niet. 

Kinderboerderij "De Lange Schuur" ligt aan de rand van Oostende en is een uitgelezen uitvalsbasis voor het buitengebied van de Stad met het Stadsrandbos en het historische krekengebied in de onmiddellijke omgeving.

De Lange Schuur wil in de eerste plaats voor kinderen en jongeren een boerderij zijn met een open deur naar het boerenleven in al zijn aspecten. Tijdens het schooljaar worden educatieve sessies voor peuters, kleuters en lagere schoolkinderen georganiseerd. Tijdens vrije dagen en vakanties zijn er boerderijweken, educatieve sessies voor kinderen van buitenschoolse opvang, grabbelpas, jeugdbewegingen, … Ook jarige kinderen kunnen er hun verjaardagsfeestje zelf samenstellen en organiseren. Het is een plaats waar je kan spelen, ravotten en je kleren vuil maken.
 

Nieuw circulatieplan:


Door de werkzaamheden aan de ingestorte schuur zijn er enkele veranderingen. We hebben daarom een circulatieplan in bijlage gestopt, belangrijk:

  • Gebruik de parking aan de oefenterreinen van KV Oostende. Deze kan je bereiken via de Sportparklaan.
  • Werfzone is in elk geval verboden toegang!
  • Bekijk goed het circulatieplan.

Cafetaria


Nieuws

Extra middelen voor Buitengoed

Stad Oostende voorziet extra middelen om de werking van Buitengoed, intussen een stedelijke vzw, nog meer op de kaart te zetten. Buitengoed krijgt er een bioboer(in) bij en er wordt extra geïnvesteerd in de hoevewinkel. Ook de omgeving van de Kinderboerderij krijgt een make-over.
lees meer
lees meer

Kinderboerderij in beeld