Logo-Buitengoed

Kinderboerderij

157074490_283626923284616_4079513551141664267_n.jpg

Kinderboerderij

De kinderboerderij "De Lange Schuur" ligt aan de rand van Oostende en is een uitgelezen uitvalsbasis voor het buitengebied van de Stad met het Stadsrandbos en het historische krekengebied in de onmiddellijke omgeving. De kinderboerderij is open en vrij toegankelijk. Gezinnen die onze boerderij bezoeken hoeven niet te reserveren.  Scholen en groepen verwijzen we graag door naar onze pagina "bezoek scholen en groepen". 

De kinderboerderij beschikt ook over een cafetaria waar je tussen 13u en 19u terecht kan voor een drankje. De openingsuren van het cafetaria kan je hier raadplegen.

De kinderboerderij biedt in eerste plaats een toegangspoort voor kinderen en jongeren naar het boerenleven in al zijn aspecten. Tijdens het schooljaar worden educatieve sessies voor peuters, kleuters en lagere schoolkinderen georganiseerd. Tijdens vrije dagen en vakanties zijn er boerderijweken, educatieve sessies voor kinderen van buitenschoolse opvang, grabbelpas, jeugdbewegingen, … Ook jarige kinderen kunnen er hun verjaardagsfeestje zelf samenstellen en organiseren. Het is een plaats waar je kan spelen, ravotten en je kleren vuil maken.
 

Blijf op de hoogte van onze activiteiten:Wegenwerken Stuiverstraat 2024


Opgelet wegenwerken:

Aanleg fietspad Stuiverstraat tussen de Gistelsesteenweg en de Smientstraat

  • Van maandag 26-02 tot en met 29-03 is de Stuiverstraat afgesloten tussen de Gistelsesteenweg en Klemskerkestraat, toegang naar de kinderboerderij via de Stuiverstraat is wel nog mogelijk.
  • Van maandag 4-03 tot en met 15-03 wordt er gewerkt vanaf de ingang van de kinderboerderij tot aan de Klemskerkestraat (toegang tot de kinderboerderij zou altijd mogelijk zijn), plaatselijk verkeer mogelijk na de werkuren (van 7.00u tot 16.00u
  • 1-04 tot 5-04 geen werken (paasvakantie
  • Van maandag 8-04 tot en met vrijdag 12-04 wordt er gewerkt tussen de Smientstraat en de Klemskerkestraat, toegang via de Klemskerkestraat naar de kinderboerderij wel mogelijk.
  • Van maandag 15-04 tot en met 19-04 wordt er gewerkt tussen de Klemskerkestraat en het rondpunt aan de Gistelsesteenweg, kinderboerderij wel toegankelijk via de Stuiverstraat
  • Riolerings- en wegenwerken fase 1 (van Smientstraat tot Klemskerkestraat) start 22-04 tot september, fase 2 van (Klemskerkestraat tot rondpunt Gistelsesteenweg) van september tot december à geen duidelijkheid over de toegankelijkheid overdag, meer details volgen nog.

 ! Gebruik de parking aan de oefenterreinen van KV Oostende. Deze kan je bereiken via de Sportparklaan!

 Meer info: www.oostende.be/stuiverstraat

Bezoek scholen en groepen

Wil jij graag onze kinderboerderij bezoeken met daaraan een educatieve activiteit gekoppeld? 

Ontdek hier ons aanbod voor scholen en groepen.

lees meer

Verjaardagsfeestjes

Op onze kinderboerderij kan je elke woensdag en zaterdagnamiddag jouw verjaardagsfeestje organiseren!

lees meer

Kampen

Boerderijkampen waarbij het landbouwleven centraal staat. Een periode vol beleving afgewisseld van werken tot spelen tot knutselen en koken.

lees meer

Boerderijatelier (woensdag)

 Een atelier voor jonge doeners op woensdagnamiddag.

lees meer

Vakantie aanbod

Tijdens de vakantie zijn er tal van activiteiten op onze kinderboerderij. 

Ontdek ze hier!

lees meer

Onze dieren

Ontdek onze dieren en kom alles van hen te weten.

lees meer

Tafelen op de kinderboerderij

Wist je dat je af en toe een maaltijd kunt nutiigen op onze boerderij? 

Buitengewoongoedtafelen of een paasontbijt bv. 

lees meer

Wandelingen

De kinderboerderij is een start- en stopplaats voor verscheidene wandelingen in de Oostendse natuur!

lees meer

Cafetaria


Nieuws

Kinderboerderij in beeld