Logo-Buitengoed

Zin in verse groenten maar geen tijd om zelf te komen oogsten?

Dan is er een alternatief door bij ons groentepakketten af te nemen. Hierbij worden de groenten één keer per week voor jou dagvers geoogst door onze boeren en vrijwilligers. Je kan hierbij telkens op vrijdag je groentepakket komen ophalen in de hoeve Sanders te Stene, Stenedorpstraat nr. 1. 

Je kan kiezen voor een wekelijks groot pakket (5 tot 7 soorten groenten), een groot pakket om de 14-dagen (5 tot 7 soorten groenten), of een wekelijks klein pakket (3 tot 4 soorten groenten).

Net zoals bij de zelfoogst schrijf je je in voor een heel oogstseizoen (40 paketten in totaal) en je betaalt eveneens een jaarlijks (of per maandelijkse schijven) een oogstaandeel. Als lid kan je er net zoals de zelfoogsters ook meedoen aan meewerkdagen op het veld of andere activiteiten in en rondom de boerderij.

Het pakkettenseizoen gaat uiterlijk in mei van start en loopt tot eind januari, of net zo lang tot het vooropgestelde aantal pakketten geleverd werd.

Wat betaal je voor een groentepakket?

  • Een groot wekelijks pakket (5-8 soorten groenten): 13 EUR per pakket of 520 EUR op jaarbasis
  • Een groot 14-daag pakket (5-8 soorten groenten): 13 EUR per pakket of 260 EUR per jaar
  • Een klein wekelijks pakket (3-5 soorten groenten): 7,25 EUR per pakket of 290 EUR per jaar

Je hebt steeds de keuze om het bedrag vooraf in één keer te betalen of voor een betaling in 4 schijven. 


INFO EN AFSPRAKEN PAKKETTENSYSTEEM:


Afhalen:

  • Je kan je groentepakket vanaf vrijdag middag (13u) komen ophalen op de hoeve Sanders in de Stenedorpstraat 1 te Stene (Oostende). De strikte versheid van de groenten kan enkel gegarandeerd worden op de dag van afhaling zelf (vrijdag).
  • indien de pakketten niet opgehaald zijn tegen zondagavond 18 u zonder dat je ons verwittigde, dan worden de groenten weggeschonken.
  • indien je de pakketten zelf niet kan komen halen kan je ze laten afhalen door iemand anders of kan je ons doorgeven dat er die week voor jou die week GEEN pakket moet worden gemaakt.
  • Breng voor het ophalen van de groenten je eigen draagtas of plooikist mee. De groenten zullen los in kisten liggen en deze kisten of plooiboxen blijven op de boerderij.


De pakketten

  • worden samengesteld met groenten vers van het veld geoogst.
  • bevatten het oogstaanbod zoals onze boer per e-mail heeft doorgestuurd.

Kruiden

  • worden niet in het groentepakket opgenomen, maar kan je zelf komen plukken.

Contacteer De Biopluktuin