Volksco?peratieve BuitenGoed Oostende - button-samen-ondernemen-03.jpgVolksco?peratieve BuitenGoed Oostende - button-samen-ondernemen-02.jpgVolksco?peratieve BuitenGoed Oostende - button-samen-ondernemen-01.jpg
Natuurvlees van runderen en lammen Kinderboerderij De Lange Schuur te Oostende - een initiatief van Buitengoed cvba Biopluktuin

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over de werking van de Volkscoöperatieve BuitenGoed.

Vul hieronder je email-adres in:

 

Natuurvlees

Buitengoed zet dieren in voor het beheer van natuurgebieden. Door de manier waarop de dieren grazen, de soorten planten die ze graag lusten of juist vermijden, door het verspreiden van zaden, werken ze mee aan het beheer van een natuurgebied. Ze helpen ervoor zorgen dat de doelstellingen die de natuurbeheerder vooropstelt, worden gerealiseerd. Door het grazen krijgen de beoogde bloemen en planten, insecten, vogels en kleine zoogdieren volop groeikansen.

Onze dieren leven in en eten van de natuur.

De dieren van Buitengoed grazen op natuurterreinen van Natuurpunt vzw, de Vlaamse overheid, de stad Oostende en van private natuureigenaars.

Buitengoed zet runderen en schapen in voor het graasbeheer.

Om de veestapel jong en vitaal te houden worden regelmatig runderen en schapen geslacht. Dit levert een hoeveelheid uitzonderlijk lekker en gezond natuurrundvlees op. Buitengoed wil de meerwaarde van dat vlees ten volle benutten en biedt het te natuurvlees te koop aan.

Maak uw keuze: