Logo-Buitengoed

Hoeveroute


Wie aan Oostende denkt, denkt niet meteen aan landbouw. De zon, de zee en het strand liggen meer voor de hand. De stad aan zee is dan ook gericht naar de zee.

Maar ook de groene rand rond Oostende verdient alle aandacht. Deze loopt van de duinen van Raversijde door het Geuzenbos en het Krekengebied, langs de Spuikom tot aan de duinen op de Oosteroever. In die groene gordel loopt onder meer ook het Groen Lint, een wandel- en fietstraject van 35 km.

Actieve landbouwbedrijven


In die groene rand rond Oostende is er niet alleen ruimte voor ontspanning en recreatie, er wordt ook hard gewerkt. En dat gebeurt onder meer op de actieve landbouwbedrijven die Oostende rijk is. De landbouw in Oostende kent een grote diversiteit: varkensteelt, runderen, melkvee, gras- en akkerland, zuivelproductie, hoevetoerisme… Sommigen bespelen een zeer specifieke nichemarkt met nieuwe producten en innovatieve investeringen.

De landbouwer verdient waardering en ondersteuning bij zijn werk in het bijdragen tot de productie van onze dagelijkse voedselvoorziening. De Stad Oostende wil hier uiteraard bij helpen en de landbouwers en de landbouw in de kijker plaatsen, onder andere met de Hoeveroute.

Ontdek alle Steense en Oostendse hoeven op de Hoeveroute: een fietstocht (29 km) door het Oostendse platteland en langs Oostendse boerderijen.

Unieke podcast met Ronald Verhaegen


Producer en Radio 1-stem Ronald Verhaegen ging langs bij de boeren en verzamelde heel wat verhalen en leuke anekdotes. Hij gooide alles in een mooie podcast die je vanaf april zal kunnen beluisteren voor, tijdens of na je fietstocht door de polders. Muzikant Ben Venesoen componeerde speciaal voor deze podcast een unieke soundscape.