Logo-Buitengoed

Zondag 25 februari 2018: 157 mensen goed voor 6.000 boompjes

Op zondagnamiddag 25 februari zijn we gestart met het aanplanten van een nieuw stuk bos. We breiden het stadsrandbos van Oostende uit met 3ha. Daarmee zal het Oostendse bos 86ha groot worden.
De stad Oostende kocht vorig jaar met steun uit het Vlaamse boscompensatiefonds de gronden aan en Volkscoöperatieve Buitengoed staat in voor het aanplanten.157 enthousiaste mensen zijn ons komen helpen bij het planten. Ze trotseerden de gure wind om met ons maar liefst 6.000 boompjes te planten. De plantgaten waren vooraf geboord. We hebben zomereik, winterlinde, schietwilg en vuilboompje aangeplant. We konden rekenen op steun van Vayamundo en Muziekclub 4AD uit Diksmuide. Heel wat bewoners van de nieuwe wijk 't Baanhof kwamen een handje toesteken. Het was koud, het had 's nachts gevroren maar op de plantakker was het 2° en het planten lukte nog heel goed.

 

Zondag 4 maart: Daikin plant 4.000 boompjes

Op zondagmorgen 4 maart hebben personeelsleden van Daikin Europe maar liefst 4.000 boompjes geplant. Zwarte els, winterlinde, meidoorn,.... Met 70 waren ze; personeelsleden en familie die de natuur een handje willen helpen en van hun werkstad Oostende een groene stad willen maken. Het had de voorbije week gevroren, maar op zaterdag was de dooi ingetreden en de plantakker lag er ideaal bij. De zon was van de partij, de wind was weg, een aangename 9°. Tegen de middag waren 4.000 boompjes geplant. Op de Kinderboerderij de Lange Schuur wachtten warme soep en broodjes om de "zondagswerkers" te bedanken.

 

8 maart GO De Puzzel Zandvoorde

De Puzzel goed voor 1.000 boompjes

Basisschool De Puzzel uit Zandvoorde kwam vandaag 1.000 boompjes planten om het Oostendse stadsrandbos groter te maken. De regen was verdreven door de zon, maar had wel sporen nagelaten op de plantakker. De klei was kleverig als nooit tevoren; voor de kinderen was het zwaar labeur om zich over de akker voort te bewegen. Laarzen werden per stap groter en zwaarder want de klei bleef maar kleven. Toch slaagden de schoolkinderen er in om op een paar uur tijd 1.000 boompjes te planten: hazelaar, zomereik, zwarte els en in de rand wat gelderse roos. De plantakker van 3ha is bijna helemaal vol. Het groeien kan beginnen.