Logo-Buitengoed

Ward en de zijnen...

Op zondag 27 november hebben we het stadsrandbos van Oostende weer wat groter  gemaakt met het aanplanten van een nieuw bosperceel van 2ha recht tegenover Kinderboerderij de Lange Schuur. En.... we kregen hulp van Ward*
De boompjes voor dit perceel zijn betaald door Muziekclub 4AD uit Diksmuide. Door het laten aanplanten van bos wil de Muziekclub volledig CO² neutraal werken.

Ze vlogen er in! Er werden maar liefst 3.000 boompjes geplant . Om 13u30 gestart en om 15u55 klaar. Met dank aan de 150 planters (vrouw en man, klein en groot) die een handje en een plantje kwamen toesteken.

* We kregen hulp van de familie van Ward. Ward is het zoontje van Liselot & Sander. Ter gelegenheid van het geboorteborrelfeest van Ward in de Kinderboerderij, zullen familie en vrienden boompjes planten. Dat deden ze ook bij de geboorte van het eerste kindje Tuur. Als bijkomende geste kopen Liselot en Sander voor 1.000€ aandelen van Buitengoed cvba. Weet dat mama Liselot voor haar  verjaardag in november 2010 haar familie en vrienden al één ha bos liet aanplanten in Oostende. Een heel mooie geste!

 

 

Buso Ter Strepe

Op 12 december was Buso Ter Strepe uit Middelkerke te gast. Een tiental leerlingen slaagden er in om in de loop van de dag maar liefst 1.500 boompjes te planten. Waarvoor een dikke MERCI !

 

 

Reizigers Banjul

Op woensdagnamiddag 11 januari hebben een 30-tal scholieren van het Vesaliusinstituut en P&P campus West, Sint-Lutgardis/VTI en van P&P campus centrum OLVO samen 1.600 bomen geplant. Op die manier willen ze de CO²-uitstoot van hun vliegreis compenseren. 

 

 

Op woensdag 15 februari waren een tiental scholieren van het Stint-Andreasinstituut te gast. Peter Vanslambrouck, de stedenbandcoördinator, wist de groep uitstekend te motiveren. In een mum van tijd werden maar liefst 900 boompjes aangeplant. Een stralende lentezon was getuige. "De beuk d'er in" kon letterlijk opgevat worden, want er werden op het perceel ook beuken aangeplant. Benieuwd of ze de zware klei verteren.

 

 

Op 23 februari kwamen scholieren van het Centrum voor leren werken van het VTI langs om hun aandeel aan boompjes te planten. Dat ging heel vlot. Op 8 maart waren scholieren van het OLV-College aan de beurt. Zij hadden pech dat het de hele dag regende en de plantakker en de plantgaten er heel glibberig bij lagen. Maar toch werden alle boompjes geplant. Proficiat.

 

 

Vele kleine handen

320 handjes van kinderen uit de Oostendse basisscholen hebben de plantakker afgewerkt. Kinderen uit de Zonnebloem, de Vloedlijn, VBS Zano, de H.Hartschool en Leefschool De Vlieger konden na al die regendagen van de lentezon profiteren.

 

 

De duizendste boom gaat de grond in. Duizend bomen hebben de leerlingen van de Vlieger in één namiddag aangeplant.

 

"Meester"  Hans geeft vooraf de nodige plantinstructies. "Worteltjes diep in het putje, putje daarna vullen met aarde en goed aanstampen."