Logo-Buitengoed

Zaterdag 7 november 2015

De eerste plantactie van het nieuwe seizoen. We beginnen aan een nieuw perceel van 2,6ha langs de Karperstraat. De boompjes worden betaald door Muziekclub 4AD uit Diksmuide. De Muziekclub wil CO² neutraal werken en koopt daarom bomen aan om 6,5ha bos te planten in Oostende. Een dertigtal vrijwilligers planten in enkele uren tijd de eerste 2.000 boompjes. Winterlinde, els en hazelaar aan de binnenkant en aan de randen mispel, gelderse roos, rode kornoelje, meidoorn en sleedoorn. Ook de burgemeester komt langs om de plantactie ondersteunen.

 

 

19 november : regen houdt echte boomplanters niet tegen.

 

Wie dacht dat Oostendse schoolkinderen bang zijn voor een spatje regen, heeft het verkeerd voor. Zelfs striemende regen houdt hen niet tegen als ze de kans krijgen bomen te planten. Zoals vandaag. We hadden de buienradar bekeken en dachten dat alle klassen zouden afbellen. Te nat om te planten. Maar o nee! Een vriendelijke juf belde ons met de mededeling dat de kinderen echt gemotiveerd waren en zich niet door de regen lieten afschrikken. En inderdaad: vandaag hebben 126 leerlingen van MPIGO De Vloedlijn, BS Vogelzang en GO!Basisschool Stene 1.800 bomen geplant. 

 

 

23 tot 27 november: scholen aan de slag!

 

Tijdens de week van 23 tot 26 november zijn leerlingen van De Vloedlijn, Freinetschool de Zonnebloem, de H.Hartschool en de Europaschool bomen komen planten. 110 leerlingen goed voor weer eens 1.800 bomen. In natte omstandigheden.

De leerlingen van de H.Harstschool waren goed voorbereid: laarzen aan alle voeten. Alleen de handjes waren nat en in klei.

 

 

Bomen voor Banjul

 

Studenten van de middelbare scholen Oostende die binnenkort naar Banjul reizen, kwamen ter compensatie voor de CO² uitstoot tijdens hun vliegreis, bomen planten. Ook de gemeentesecretaris en een schepen van Banjul waren van de partij. 600 bomen gingen de grond in.

 

 

27 februari 2016: een dreunend orgelpunt voor het plantseizoen 2015-2016

Met meer dan 80 waren ze; de vrijwilligers van Muziekclub 4AD uit Diksmuide. Ze kwamen in groep per dubbeldekbus en arriveerden al om 10u30. Goed geluimd, gemotiveerd en voorzien van aangepast schoeisel: niet onbelangrijk voor iemand die een ganse dag op een kleverige kleiakker bomen wil planten.

Op de plantakker vormde zich een menselijke plantmachine die zich gestaag voortbewoog. Put na put werd voorzien van een boompje: zomereik, winterlinde, zwarte els, vuilboompje, hondsroos. Meer dan 4.500 boompjes in enkele uren tijd.

De menselijke plantmachine controleerde ook nog eens meer dan 10.000 boompjes die de voorbije weken door Oostendse scholen waren aangeplant. Boompje rechtzetten, plantgat nog eens goed aanstampen. De lente mag nu komen.

Bedankt 4AD.