Logo-Buitengoed

Woensdag 12 november

Scholieren uit het Oostendse secundaire onderwijs planten 1.500 bomen voor Banjul. Banjul is de Afrikaanse zusterstad van Oostende. Om de CO² uitstoot die hun vliegreis naar Banjul veroorzaakt te compenseren, willen de scholieren nieuwe bomen planten. Meteen de start voor de aanplant van een nieuw bosperceel langs de Karperstraat.

 

Zondag 16 november                                 

Meer dan honderd mensen zijn aanwezig om het stadsrandbos van Oostende nog groter te maken. Tegen 16u zijn 2.500 boompjes geplant. Onder de vele planters familie en vrienden van Tuur. Tuur, geboren op 12/08/14, is het zoontje van Liselot Ledene en Sander Van Daele. Sander werkt bij Bos+.  De fans van Tuur sponsoren 0,33ha bos.

Maandag 17 november

Zo heeft ook het eerste leerjaar van het G.O. De Zonnebloem kennis gemaakt met de Oostendse klei. De kinderen zullen nooit meer vergeten hoe kleverig die kan zijn. Net als de leerlingen van de H. Hartschool. 80 kinderen in totaal. 1.000 boompjes in de grond.

Dinsdag 18 november

De regen heeft de plantakker nog kleveriger gemaakt. Maar echte planters wijken niet. 20 leerlingen van de H. Hartschool zijn goed voor 500 boompjes.

 

Donderdag 20 november

Het GO E.Gevaert stuurt 34 leerlingen. Samen met 79 leerlingen uit de VBS Gravenbos Gistel slagen zij er deze zonnige namiddag in om 1.250 boompjes te planten.

 

We sluiten de teller van de eerste plantactie van dit seizoen af op 6.750 nieuwe bomen.

Een plantmachine met meer dan 400 handen!

Zaterdag 13 december trok een menselijke plantmachine over de plantakker langs de Karperstraat. Meer dan 200 medewerkers van Arcadis hebben met behulp van enkele trouwe vrijwilligers van Buitengoed in amper 1 uur tijd 2.500 boompjes geplant: een mengeling van winterlinde, zomereik, zwarte els, hazelaar, vuilboompje met een rand van mispel, gelderse roos, hondsroos, meidoorn en sleedoorn. De plantakker langs de Karperstraat is nu afgewerkt.  Arcadis betaalt de bomen voor een nieuw bosperceel van 2,3ha in het stadsrandbos. Met dank aan Bos+ voor de fondsenwerving en aan de Stad Oostende voor de aankoop van de grond.

Op naar een nieuw perceel in februari 2015!

Geboortebos 15 maart 2015

Op 15 maart werden 640 nieuwe boompjes geplant in  het geboortebos. Voor 640 nieuwe Oostendenaars geboren in 2014. Het was bewolkt en fris maar gelukkiglijk droog. 640 plangaten waren vooraf gboord. Het was aanschuiven voor een geboorteboom en zoeken naar een plantgat.