Logo-Buitengoed

Het plantseizoen werd op gang getrokken door de Vrienden van het Lappersfort uit Brugge. Op zondag 21 november 2010 namen 150 vrijwilligers deel aan onze plantactie. De start van een nieuw bosperceel van ongeveer 4ha langs de Stuiverstraat en de Klemskerkestraat.  Het stadsrandbos zal 150ha groot worden, daarvan zijn op dit moment 64,5ha aangeplant.

Op 3 april 2011 had Liselot Ledene haar collega's, familieleden en vriendenkring uitgenodigd om in Oostende bomen te planten. Liselot werkt voor het VBV, de Vereniging voor Bos in Vlaanderen, en wilde haar 30ste verjaardag op een boomvriendelijke manier vieren. En waar kan dat beter dan in Oostende?

Op het nieuwe bosperceel langs de Stuiverstraat-Klemskerkestraat heeft het netwerk van Liselot op 3 april 3.801 bomen geplant, goed voor bijna 1 ha nieuw bos.

Liselot zorgde niet alleen voor een 120 tal vrijwilligers om te planten maar via sponsoring ook voor de financiering van het plantgoed dat we met Buitengoed hebben aangekocht. De plantgaten waren vooraf geboord door de Duinenwacht. 3801? 1 planter had een eigen boompje mee, een boswilgje. De andere 3.800 hebben wij aangegeven.

We danken Liselot van harte voor deze onvergetelijke geste.

Liselot