Logo-Buitengoed

Boerenmarkt

Boerenmarkt_rechthoek.jpg

Boerenmarkt

Nieuw initiatief op Kinderboerderij De Lange Schuur:  ‘Oostende op je Bord’. 

Buitengoed organiseert een maandelijkse boerenmarkt, met op en top Oostendse producten: ‘Oostende op je Bord’ gaat momenteel niet door wegens de maatregelen voor de bestrijding van corona.

Producten van eigen kweek

Wie een korte blik werpt op Buitengoed Oostende vzw - met onder haar vleugels kinderboerderij ‘De Lange Schuur’; Biopluktuin waar boer Pieter zorgt voor biologische groenten voor alle aangesloten plukkers; het natuurvlees ingewonnen door dieren te laten grazen op natuurgebieden waardoor ze ook bijdragen aan het beheer ervan en het stadsrandbos- snapt dat ‘Oostende op je Bord’ een prachtig middel wordt om hun (h)eerlijke assortiment aan ecologische producten bij een breder Oostends publiek bekend te maken. 

Korte-keten

Om de bezoekers een breed en smakelijk gamma aan producten te kunnen aanbieden, wordt er vanuit de korte keten-gedachte ook samengewerkt met externe aanbieders voor bijvoorbeeld brood en zuivel. Zo hoef je als bezoeker nadat je van de markt komt, je niet nog vlug naar een andere winkel te haasten. 

De markt

De markt gaat elke derde woensdag van de maand door, steeds van 16u tot 20u op de site van kinderboerderij ‘De Lange Schuur’. Mooi meegenomen voor mensen die door de drukte van de werkweek meestal geen tijd hebben om hun boodschappen te doen op de markt. Nu kan dat gewoon na het werk en kinderen mee nemen om te shoppen is niet langer een uitdaging, maar een plezier: op de markt is er gratis kinderanimatie voorzien! De volwassenen kunnen zich terwijl laven aan een fris geschonken drankje aan de bar en genieten van een heerlijke hap van de foodtruck. Zowel vleeseters en vegetariërs zullen er aan hun trekken komen! 

Kortom, het wordt de gezelligste en meest ecologische markt van Oostende, met producten goed voor de gezondheid en onze planeet, een feest voor jong en oud: zorg dat je erbij bent! 

De boerenmarkt in beeld:


Contacteer de Boerenmarkt