Logo-Buitengoed

Stadsrandbos Oostende - Geuzenbos


Het stadsrandbos van Oostende strekt zich uit in de groene rand van Oostende, van Stene tot aan de dorpskern van Zandvoorde. Het is een groene buffer tussen enerzijds de woonwijken, het industriegebied, de autosnelweg en anderzijds de open natuur van het krekengebied in het Polderlandschap. Het is een stadsbos waar Oostendenaars en bewoners uit de meer of minder dichte omgeving kunnen komen genieten van deze groene omgeving. Buitengoed Oostende vzw beheert dit jonge, bijna 100 hectare grote, bos en organiseert tussen het voor- en najaar enkele specifieke themawandelingen om deze groene oase steeds op een andere manier te ontdekken.

Nachtvlinders


’s Avonds en ’s nachts is het alles behalve doods in het stadsrandbos. Onder de insecten zijn de nachtvlinders de meest opvallende die het leven hier op dat moment doen bruisen. Nicolas Brackx ging al regelmatig in de nachtelijke uren op ontdekking en ontdekte dit enorm boeiende nachtleven. Late opblijvers worden onder zijn begeleiding getrakteerd op de ontdekking van deze wondere, gevleugelde wereld.

Voor wie: gezinnen / iedereen / alle leeftijden

Wanneer: De omstandigheden voor nachtvlinders zijn erg weersafhankelijk. Voor deze activiteit word je last-minute met een telefonisch bericht op de hoogte gebracht.

Startlocatie: parking crematorium ‘Polderbos’, Grintweg 120

Kostprijs: € 3.5 / deelnemer