Natuurvlees

Salers / Hooglanders

Buitengoed biedt natuurvlees aan van Salers en Schotse Hooglanders.


De Salers is een rood ras uit het Franse Centraal Massief, het departement Cantal. De runderen lijken wat op het Vlaamse rode ras (de “Casselkoeien”) maar zijn groter en hebben lange en kromme hoorns.
De Schotse Hooglander  is afkomstig uit de West-Higlands, een ruig en weerbarstig deel van Schotland. De soort is daarom zeer sterk en kan in ruige omstandigheden prima overleven. Oorspronkelijk werd de Schotse Hooglanden gehouden voor het vlees. De kuddes werden min of meer aan hun lot overgelaten en pas bijeen gedreven als het tijd werd om naar de markt gebracht te worden. De runderen zijn eerder klein, hebben heel grote hoorns, lange haren en lijken op oer-runderen.

Salers en Schotse Hooglanders zijn een ideaal runderras voor begrazing van natuurgebieden. De dieren leven in kuddes, zijn heel gezond, kunnen alleen kalveren (zonder menselijke hulp, zonder keizersnede), grazen probleemloos in alle weersomstandigheden en op ruwe terreinen. Op basis van voedsel dat uitsluitend uit grassen en kruiden bestaat die ze in de natuur te eten vinden, produceren ze een vetarm en smaakrijk vlees.

Het vlees van de Salers en Schotse Hooglanders produceren  een gezond en natuurlijk vlees. De runderen eten uitsluitend tientallen soorten grassen en kruiden die ze in de natuur vinden. Buitengoed gebruikt geen kunstmest, bestrijdingsmiddelen of antibiotica. Het gezonde voedsel, het vele bewegen en de langzame groei leveren uiteindelijk een bijzonder vlees op.
Het vlees is vetarm, heeft een sterkere smaak en is steviger dan het inlandse rundsvlees. Koks loven het vlees omdat het gemarmerd is met vet. Dit vet bakt er gewoon uit, maar zorgt ervoor dat het vlees sappig blijft en dat de eigen smaak van het vlees naar voren komt.

Het vlees wordt verkocht in gemengde pakketten van ongeveer 5 kg.

Inhoud:
Biefstuk, rosbief, stoofvlees, filet pur, entrecôte, americain, hamburger natuur en worst.

Verpakking:
Vacuüm verpakt in porties van 500gram, voorzien van een etiket.

Gezondheidscontrole:
Het vlees ondergaat in het slachthuis alle nodige keuringen. Alle porties zijn voorzien van een etiket met datum, inhoud, gewicht en sanitelnummer van het dier.

Kostprijs:
Wordt meegedeeld op basis van het aanbod.

Levering:
Het vlees wordt op afspraak opgehaald bij Buitengoed.

Bestelformulier

Naam: *
Adres: *
Postcode: *
Gemeente: *
E-mail: *
Telefoonnummer: *
Fax:
Aantal pakketten van 5kg:: *
Type vlees::
Opmerking: